Kurban etinden hazırlayacağınız nefis et yemekleri

Et Yemekleri Tarifleri
Kurban bayramının dördüncü günü malum kurban eti az da olsa hemen her evde mevcut bu etleri değerlendirebileceğiniz birbirinden lezzetli et yemeği tariflerini sizlere sunuyoruz.









Tas Kebabı
Tas Kebabı Tarifi

Malzemeler
500 gr. dana bonfile (kuşbaşı doğranmış)
½ ActiFry kaşığı limon suyu
1/4 ActiFry kaşığı toz kırmızı biber
1 diş sarımsak
6 adet arpacık soğanı
2 adet havuç (orta boy)
1 ActiFry kaşığı zeytinyağı
200 gr. domates suyu
1 ActiFry kaşığı salça
½ ActiFry kaşığı tuz
Hazırlanışı
Dana bonfileleri limon suyu ve toz biberle karıştırıp 30 dakika marine edin. Havuçları 1/2 cm. kalınlığında doğrayın. Arpacık soğanları ve sarımsağı soyun.
Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra arpacık soğanlarını ve havuç dilimlerini ilave edip 10 dakika pişirin. Marine ettiğiniz bonfileleri pişirme haznesine ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
Salçayı domates suyu ile karıştırın. Tuz ve sarımsak ile tatlandırıp ActiFry’ın pişirme haznesine ilave edin. 10 dakika daha pişirip servis tabaklarına alın. Kıyılmış maydanoz ilavesi ile servis yapabilirsiniz.

Çoban Kavurma 
Çoban Kavurma Tarifi

Malzemeler
400 gr. kuzu eti (küçük doğranmış)
1/2 ActiFry kaşığı zeytinyağı
1 ActiFry kaşığı elma sirkesi
2 adet domates
3 adet çarliston biber
¼ ActiFry kaşığı tuz
1/4 ActiFry kaşığı kuru kekik
1/4 ActiFry kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 diş sarımsak
4 adet lavaş ekmeği
Hazırlanışı
Domatesleri dörde; biberleri ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Her ikisini de küp küp doğrayın. Sarımsağı soyup incecik doğrayın.
Kuzu etlerini zeytinyağı, sirke, tatlı toz biber ile birlikte karıştırıp 30 dakika marine edin.
Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra etleri ilave edin ve 10 dakika pişirin.
Domates, çarliston biber, kekik ve sarımsakları ekleyip 7 dakika daha pişirmeye devam edin. Tuz ile tatlandırdıktan sonra 3 dakika daha pişirin. Çoban kavurmayı lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp servis yapın.


Soslu dana antrikot 
Soslu dana Antrikot Tarifi

Malzemeler
400 gr. dana antrikot (ince şeritler halinde dilimlenmiş)
2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
100 gr. kestane mantarı (ince dilimlenmiş)
4-5 adet kornişon turşusu (ince dilimlenmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
20 gr. tereyağı
1 bardak et suyu
1/2 su bardağı krema
5 gr. nişasta
10 ml. su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tereyağı ve zeytinyağını ActiCook'a koyun. Soğan ve sarımsağı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ve mantarları ekleyip 6-7 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin. Et suyunu katıp ActiCook'un kapağını kapatın. 1. programı seçin ve 10 dakikaya ayarlayın.
Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün. Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın.
Etleri kevgirle çıkartıp bir tabağa aktarın. Isıyı arttırın ve sosu kaynatın. Sosu 10 ml. suyla sulandırdığınız nişasta ile bağlayıp kıvam almasını sağlayın. Turşuyu ilave edin. Tuz, karabiber ve kremayı ilave edip karıştırın; sosu etlerin üzerine döküp servis yapın.

Buharda Et Haşlama
Buharda Et Haşlama Tarifi

Malzemeler
800 gr. kuşbaşı dana eti,
2 adet incik kemiği,
2 adet pırasa,
4 adet havuç,
2 adet turp,
1 adet kereviz sapı,
500 gr. patates,
1 adet soğan,
6 adet karanfil tanesi,
2 adet defne yaprağı,
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
NutriCook tenceresine etleri koyun ve üstünü örtecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatmadan 30 dakika pişirin. Kevgir yardımıyla, üzerinde biriken köpüğü sürekli temizleyin. Bu arada patatesleri temizleyip soyun. Havucu kazıyıp ince çubuklar halinde doğrayın. Kereviz sapı ve pırasayı verev parçalar halinde kesin. Soğanı soyup bütün olarak bırakın ve üstüne karanfil tanelerini saplayın. Turbu dilimleyin. Eti tencereden alın ve soğuk suyun altında soğumasını sağlayın.
NutriCook buhar sepetine patates hariç tüm sebzeleri, defne yapraklarını ve etleri yerleştirin. Tuz, biber ile tatlandırın. NutriCook tenceresine 750 ml. su koyup incik kemiklerini ilave edin. Buhar sepetini tencereye yerleştirin. NutriCook’un kapağını kapatın. Bu arada patatesleri tuzlu kaynar suda 20-25 dakika haşlanmaya bırakın.
Akıllı kontrol saatini 50 dakikaya ayarlayın. 3. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Soğanı tencereden çıkartın. Etleri, incik kemikleri, sebzeler ve haşlanmış patates ile servis tabaklarına alın. Bu geleneksel tarifi NutriCook sayesinde hem daha kısa sürede hem de lezzetinden ve etin yumuşaklığından hiç taviz vermeden pişirebilirsiniz.

Mantarlı Bonfile
Mantarlı Bonfile Tarifi

Malzemeler
400 gr. dana bonfile
150 gr. mantar
1 ActiFry kaşığı taze soğan
(halka doğranmış)
1 ActiFry kaşığı hardal
1/2 ActiFry kaşığı nar ekşisi
1/2 ActiFry kaşığı tuz
1 ActiFry kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı

Bonfileleri büyük parçalar halinde doğrayın. Mantarları 1/2 cm. kalınlığında boylamasına dilimlere kesin.
Bir karıştırma kabında hardal, nar ekşisi, taze soğan ve tuzu karıştırın. Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra etleri ilave edip 10 dakika pişirin. Mantarları ekleyip 5 dakika; hazırladığınız sosu katıp 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Yanında buharda haşlanmış Brüksel lahanası ile servis yapın.
Etleri çok pişmiş servis yapmak istiyorsanız, pişirme süresini uzatabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder