Bildiğiniz gibi Kurban bayramı içerisindeyiz işte size süper tarif
bulgurlu köfte kebabı tarifi şimdiden afiyet olsun.
Bulgurlu köfte kebabı malzemeleri
Bulgurlu köfte kebabı hazırlanışı
Bulgurlu köfte kebabı: Soğanları rendeleyip kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon, maydanoz, galeta unu ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Buzdolabında 40 dakika dinlendirin. Bulguru geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, tereyağı ve biber salçasını ekleyin. Kaynar suyu üzerine ilave edip iyice karıştırın ve üzerine bir kapak kapatarak 30 dakika bekletin. Sosu için salçayı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar bekletin. Kıymadan parçalar kopartarak yuvarlak köfteler yapın ve az yağda kızartın. Servis tabağına bulguru yayın. üzerine köfteleri yerleştirin. Sarımsaklı yoğurt ve sostan dökerek sıcak servis yapın.
Bulgurlu köfte kebabı artık hazır, afiyet olsun.
- 300 gr bulgur
- 400 ml kaynar su
- 60 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 500 gr kıyma
- 1 yumurta
- 2 arpacık soğan
- Kıyılmış maydanoz
- 50 gr galeta unu
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 50 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
Bulgurlu köfte kebabı artık hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder