Klinik deneyler sonucunda yeşil çayın karaciğer yağ metabolizmasını hızlandırdığı, dolayısıyla şişmanlamayı önleyici etkisi olduğu ortaya çıktı
Son yıllarda, yeşil çayın “yağ yakıcı-termojenik” etkileri üzerinde yayınlanan bilimsel çalışmalar dikkat çekiyor. Yemek alışkanlıklarına bağlı ortaya çıkan şişmanlık sorunlarında çayın polifenolik bileşenlerinin (çay kateşinleri), özellikle epigallokateşin gallat-EGCG, etkili olabileceğine dair laboratuvar sonuçları yer alıyor.
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, yapılan çalışmalarda polifenolik bileşenler bakımından zenginleştirilmiş yeşil çay ekstresinin esmer adipoz dokuda yağların yakılmasını artırdığını belirtiyor.
Yapılan klinik deneyler sonucunda yeşil çay ekstrelerinin fazla enerji harcanmasına yönelik etkisi olduğu kanıtlanmış olup karaciğer yağ metabolizmasını hızlandırdığı, dolayısıyla şişmanlamayı önleyici etkisi olduğu görüldüğünü belirten Yeşilada, yeşil çayın kafeinle birlikte uygulandığı 24 saatlik süreçte, enerji tüketimini artırdığı ve 3 ay süre ile uygulanması durumunda vücut yağ oranını düşürdüğünü ifade ediyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder